Kantoorgebouw Meerburg (NEM)

 In

Objectgegevens

Naam: Kantoorgebouw Meerburg (NEM) te Zoeterwoude
Aard: Kantoor
Adres: Stadhouderslaan 900 te Zoeterwoude
Datum aanleg: Oktober 2011 – april 2014
Vloeroppervlak: Nieuwbouw ca. 9370 m2 BVO exclusief stallingsgarage met 250 par-keerplaatsen

Opdrachtgever

Rijssenmolen B.V. Rijssen
In onderaanneming van IBB Kondor B.V. Oegstgeest

Bouwteam

Eigenaar: Rijssenmolen B.V. Rijssen
Gebruiker: NEM Energy B.V.
Architect: MVSA Architects Amsterdam
Bouwdirectie: A&O Bouwteampartners
Adviseur: NEM Hori Raadgevende Ingenieursbureau B.V. Zeist
Constructeur: Van der Vorm engineering Delft B.V. en Aveco de Bondt Rijssen
Aannemer: IBB Kondor B.V. Oegstgeest
E-installateur: Parallel Groep Energie Techniek

Installaties

 • binnen riolering
 • hemelwaterafvoerinstallatie
 • koud- en warmtapwaterinstallatie
 • sanitaire installaties
 • gasinstallaties
 • verwarmingsinstallatie
 • ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie
 • koelinstallatie
 • brandbestrijdingsinstallatie (inclusief sprinklerinstallatie)
 • WKO installatie
 • regeltechnische installatie

Rol van S&L

NEM Energy B.V., opgericht in 1929, levert wereldwijd afgasketels ofwel Heat Recovery Steam Generators (HRSG’s) en Industrial & Utility Boilers voor energiecentrales en industrie. NEM is marktleider op het gebied van engineering van water/stoomcycli. NEM’s HRSG’s staan wereldwijd op honderden SToom- En Gascentrales (STEG), ook wel Combined Cycle Power Plants genaamd (CCPP), aardgasgestookte energiecentrales waarvan een afgaske-tel en stoomturbine de energie uit de afgassen van de gasturbine omzet in extra elektriciteit.

NEM’s hoofdkantoor stond in Leiden en is in 2014 verhuisd naar een nieuw kantoorgebouw in Zoeterwoude. Het gebouw telt 350 vaste en flexplekken verdeelt over vijf verdiepingen. Daarnaast zijn nog twee parkeerlagen aanwezig.
Beneden in het atrium bevindt zich een espressobar en een bedrijfsrestaurant. Op de derde en de vierde verdieping van het pand is een bibliotheek voorzien waar mensen zich kunnen verdiepen in vak-gerelateerde literatuur. Het gehele pand beschikt over ruimvoldoende vergaderruimten, waarvan meerdere met videoconferencingfaciliteiten, zowel in het ver-gadercentrum in het atrium als op de overige verdiepingen.

Het gebouw is voorzien van allerlei materialen en maatregelen om een grote duurzaamheid te waarborgen. Zo is er onder andere een warmte-/koude opslag en zijn er PV-cellen geïn-tegreerd in het dak voor energieopwekking.

Schulte & Lestraden B.V. is gedurende de uitvoeringsfase verantwoordelijk geweest voor het definitieve installatieontwerp, uitvoering en bedrijfsvaardig opleveren van de genoem-de technische installaties. Bovendien is Schulte & Lestraden B.V. gedurende de uitvoerings-fase verantwoordelijk geweest voor de begeleiding van de onderaannemers voor o.a. de luchtkanalen- en sprinklerinstallatie.

De directe samenwerking met architect, projectontwikkelaar en bouwkundig aannemer heeft geleid tot een zeer korte voorbereidingsperiode waarbij complexe details ten aanzien van hoogte, locatie en regelgeving slagvaardig zijn ingevuld.

Andere projecten

Ontdek wat S&L voor uw bedrijf kan betekenen.