CS Amsterdam

 In

Objectgegevens

Naam: Vervangen luchtbehandelingskasten in Cuypersgebouw Centraal Station te Amsterdam
Aard: Kantoor
Adres: Stationsplein te Amsterdam
Datum aanleg:  December 2011 – maart 2013
Vloeroppervlak: Vernieuwbouw ca. 2.750 m2 BVO

Opdrachtgever

NS Stations

Bouwteam

Eigenaar: NS Stations
Gebruiker: Kantoren personeel CS Amsterdam
Architect: Architectenbureau TAK
Bouwdirectie: NS Stations
Adviseur: Schulte & Lestraden B.V./Deerns Raadgevende Adviseurs B.V.
Aannemer: Verbeek B.V.

Installaties

  • ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie
  • koelinstallatie
  • regeltechnische installatie
  • elektrotechnische installaties
  • bouwkundige werkzaamheden.

Rol van S&L

Vanuit deze locatie verzorgt de NS administratieve en logistieke werkzaamheden. In dit historische pand voeren wij al enkele jaren alle verbouw- en onderhoudswerkzaamheden uit die te maken hebben met klimaatbeheersing.

Schulte & Lestraden B.V. heeft als hoofdaannemer in directe samenwerking met NS Stations een totaalplan opgesteld en verwezenlijkt voor de vervanging van de bestaande ventilatie installaties.

Schulte & Lestraden B.V. was hierin verantwoordelijk voor de realisatie van de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden binnen het kader overeengekomen met NS Stations, Architectenbureau TAK en Monumentenzorg.
De vervanging van de centraal opgestelde ventilatie units zijn decentraal meerdere luchtbehandelingskasten opgesteld waarvoor enkele in een geheel nieuw gecreëerde technische ruimte op de zolder van het complex

Het werk omvat het in een kort tijdsbestek, leveren, monteren en in bedrijfstellen van aan te passen en deels nieuw aan te leggen, respectievelijk uit te breiden luchtbehandelingsinstallatie inclusief regeltechnische en elektrotechnische installaties en bouwkundig werkzaamheden. De grootste uitdaging binnen de realisatie van het project was de logistieke uitvoering.

De werkzaamheden werden grotendeels uitgevoerd tijdens normale kantoortijden. Onze organisatie is afgestemd om in het door functionerende gebouw alle activiteiten te verrichten met minimale overlast voor de gebruikers. De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de facilitaire organisatie van de NS.

Andere projecten

Ontdek wat S&L voor uw bedrijf kan betekenen.